Hozzávalók:

  • 60 dkg félzsíros tehéntúró,
  • 30 dkg juhtúró,
  • ~ 1 kg  (5 db) különböző színű kaliforniai paprika (sárga, zöld, piros),
  • 1 kis üveg olíva bogyó,
  • 1 csomag perezselyem.

A tehén és juhtúrót a lehetőségekhez képest keverjük egyneműre, mehet bele az olíva bogyó, és a finomra vágott petrezselyem. A paprikákat vágjuk julienne-re, majd kétkanálnyi olíva olajon pirítsuk meg, (legyen forró a serpenyő és a zsiradék), annyira, hogy a paprika csíkok színt kapjanak. A sült paprikát keverjük össze a túrókrémmel. Intenzív ízű, nagyon finom köretet kapunk.

Sült paprikás túrókrém Kalória (Kcal) Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát Rost (g)
60 dkg félzsíros túró 882  97,2  42  22,2  0
30 dkg juhtúró 849  54,6  63,3  3  0
10 dkg olíva bogyó 118  1  12,5  5  4
5 db kaliforniai paprika (~ 1kg) 350  10  0  60  20
20 ml olíva olaj 179,8  0  19,98  0  0
Összesen (2 kg - Nagy adag!) 2278,8  162,8  137,78  90,2  24

 

A képen látható adag egy nyúl hátsócombja (16 dkg, csonttal), illetve egy meglehetősen nagy adag a köretből (18 dkg). Egy adag kalóriaértéke: 173 Kcal a nyúl, 410 a köret, összesen: 583 Kcal.

Szerző: Horasz  2008.07.01. 14:19 Szólj hozzá!

Címkék: recept gyakorlat kalória sültpaprika túrókrém

A bejegyzés trackback címe:

https://eletmodvaltas.blog.hu/api/trackback/id/tr45548022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása