Hozzávalók:
- 60 dkg félzsíros tehéntúró,
- 30 dkg juhtúró,
- ~ 1 kg (5 db) különböző színű kaliforniai paprika (sárga, zöld, piros),
- 1 kis üveg olíva bogyó,
- 1 csomag perezselyem.
A tehén és juhtúrót a lehetőségekhez képest keverjük egyneműre, mehet bele az olíva bogyó, és a finomra vágott petrezselyem. A paprikákat vágjuk julienne-re, majd kétkanálnyi olíva olajon pirítsuk meg, (legyen forró a serpenyő és a zsiradék), annyira, hogy a paprika csíkok színt kapjanak. A sült paprikát keverjük össze a túrókrémmel. Intenzív ízű, nagyon finom köretet kapunk.
Sült paprikás túrókrém | Kalória (Kcal) | Fehérje (g) | Zsír (g) | Szénhidrát | Rost (g) |
60 dkg félzsíros túró | 882 | 97,2 | 42 | 22,2 | 0 |
30 dkg juhtúró | 849 | 54,6 | 63,3 | 3 | 0 |
10 dkg olíva bogyó | 118 | 1 | 12,5 | 5 | 4 |
5 db kaliforniai paprika (~ 1kg) | 350 | 10 | 0 | 60 | 20 |
20 ml olíva olaj | 179,8 | 0 | 19,98 | 0 | 0 |
Összesen (2 kg - Nagy adag!) | 2278,8 | 162,8 | 137,78 | 90,2 | 24 |
A képen látható adag egy nyúl hátsócombja (16 dkg, csonttal), illetve egy meglehetősen nagy adag a köretből (18 dkg). Egy adag kalóriaértéke: 173 Kcal a nyúl, 410 a köret, összesen: 583 Kcal.
Utolsó kommentek