Elnézést a címben olvasható gyenge poénért. Az van, kérem szépen, hogy június elejétől hivatalosan heti 4 darab kettlebell edzésre járok (kedd, szerda, csütörtök, péntek), sajna csak hivatalosan, mert az elmúlt 3 hétben ezt csak egyszer sikerült a gyakorlatban is megvalósítani. Az első héten meló szólt közbe, a második hét sikerült, ezen a héten pedig a péntek esti interperszonális program szólt közbe, azért nem lazsáltam, hajnal 2-ig táncoltam!

Amiért jó a négy edzés: intenzív, felpörget, segít elviselni a melóval járó összes hülyeséget. Lemegyek a terembe, swingelek, cleanelek, military presselek és minden jó. Kis időre harmóniába kerülök magammal, az univerzummal, nem nyomaszt semmi, csak arra figyelek, hogy jól sikerüljön a gyakorlat, kapjak levegőt, és túléljek. Meg hát „ég a zsír”!






Ennek a csajnak milyen szép, kidolgozott a hasfala. Szerelmes vagyok!

Na ez az ami a mérlegen nem látszódik, nem mozdul a súlyom 116 kg környékéről, viszont az Írországból hazalátogató sógornőm szerint sokat fogytam, szóval fene se tudja. Lehet, hogy változik a testem zsír/izom aránya ezért nem érződik a súlycsökkenés. Mindenesetre jövő héten elmegyek testzsír százalék mérésre ide, aztán megpróbálom rendszeressé tenni (2 havonta jól hangzik). Leteszem a nagyesküt, hogy ismét írni fogom a kaja naplóm! Lehet, hogy nem lesz a kalória minden nap kiszámítva, de legalább leírom. Hátha találok egy jó táplálkozási szakértőt aki majd segíteni tud.

Még egy kis infó: tavaly nyáron a kardiológián belőtték a vérnyomásom, mivel elég rendszeresen ellenőrzöm magam, kiszúrtam, hogy kb. január óta folyamatosan magas a vérnyomásom a Talliton rendszeres szedése ellenére is. Nem volt más választásom, mint visszamenni kontrollra. Kaptam 24 órás vérnyomásmérő készüléket, mely pont egy hajtósabb napon volt rajtam. Legmagasabb érték a nap folyamán 180/120 volt (egy megbeszélés során). A doktornő a leletek kiértékelése után felírt egy-két új gyógyszert, melyek úgy tűnik, használnak. Jövő héten megyek vissza kontrollra, remélem az új gyógyszer, a jövőbeni súlyvesztés, az edzéssel járó stressz csökkentés mind hozzájárul majd ahhoz, hogy mielőbb normalizálódjon a helyzet.

Zárásként egy zseniális feldolgozás, a napi aktualitások tükrében:

 

Szerző: Horasz  2009.06.28. 00:29 6 komment

Címkék: video edzés életmód gyakorlat kettlebell bikiniszezon

A bejegyzés trackback címe:

https://eletmodvaltas.blog.hu/api/trackback/id/tr941212788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dbunnyd 2009.06.29. 12:42:39

A military press-nél miért jobb ez a kettlebell, mint egy sima kézi súlyzó, mivel tud többet?

A másik, hogy a swing nevű gyakorlattal mit erősítesz, vagy az mire jó egyáltalán?

Horasz · http://horasz.blog.hu 2009.06.29. 13:55:08

Nem tudok abban a témában nyilatkozni, hogy az egyszeri sulyzónál jobb-e kettlebell az MP-hez vagy rosszabb. Az biztos, hogy KB-nál az csuklo ala fekszik fel a suly, a kéz pedig markol.

A swing egy dinamikus gyakorlat, mely a combot, a feneket, a hasat erősíti, valamint a törzskörnyéki mély izmokat. Saját tapasztalatom szerint állóképesség növelésben sem egy utolsó dolog.

De én nagyon nem vagyok ebben szakember, nem tudom megmondani, hogy ez így akkor 10%-al jobb vagy 20%al mint valamilyen más súlyzós edzés. egyet tudok: nekem bejön.

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2009.07.01. 16:09:19

Hú te, az a vérnyomás elég ijesztően hangzik! Remélem hamar sikerül rendbetenni!

Ez a kettlebell nekem még mindig nagy rejtély ;) Bizonyára van benne valami, ha ilyen sokan csinálják és népszerű is. Talán egyszer kipróbálom...

Dorian 2009.07.01. 21:41:21

@Bozót:
Az van benne, hogy az egész testet erősíti, nem csak kizárólag izmot növel.
Funkcionális edzés.

dbunnyd 2009.07.05. 20:24:34

@Dorian: Rendes súlyzóval is lehet egész testet erősíteni. Azt a sportot úgy hívják, hogy erőemelés.
süti beállítások módosítása