Tegnap megvettem a Tudatos fogyás c. könyvet, melyet a Szent Imre Kórház Lipid részlegének vezetője, dr. Pados Gyula, illetve munkatársai (Dr. Audikovszky Mária, Németh Erika) írtak a Lipid részleg 1983 óta gyűjtött tapasztalatai alapján. Nagyon sok újdonságot nem mondott (szénhidrát és zsírszegény étrend a nyerő), de komoly összefüggéseket világít meg, összehasonlítja az orvosilag megalapozott diétákat, illetve elmondja miért nevetségesek a "bulvárdiéták".

Nagyon komolyan elmagyarázza a túlsúllyal együttjáró kísérő betegségek (magas vérnyomás, diabétesz, koleszterin problémák, stb) esetén követendő dietákat, és hangsúllyozza az orvosi illetve szakértői (dietetikusi) segítség szükségességét. Továbbá van a könyvben jónéhány recept, részletes tápanyag táblázat (kcal, zsír, fehérje, ch, kálium, káclium, foszfor, nátirum), és rakatnyi jótanács. Szerintem érdemes megvenni.

A könyv hatására három dolgot határoztam el:

  • az étkezési naplómban számolni fogom a szénhidrátokat,
  • végre elmegyek egy ditetikushoz,
  • elkezdek ismét mozogni, nem halogatom tovább a dolgot, hanem még ma este munka után elmegyek, sétálni, kocogni (még meglátom melyiket birom).

Reggeli: 150g natúr joghurt, 2 banán (28 dkg), 1 bögre zöldtea: 384Kcal, 74g ch.

Szerző: Horasz  2009.04.07. 09:54 Szólj hozzá!

Címkék: orvos alapok életmód gyakorlat

A bejegyzés trackback címe:

https://eletmodvaltas.blog.hu/api/trackback/id/tr151051296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása