Hazafelé a Tabánon keresztülbaktatva azon gondolkodtam, hogy mit is vacsorázzam. Ilyen ez az életmódváltás, az ember állandóan magával, az edzésével, a kajával foglalkozik. Beszaladtam az útba eső Sparba és a következőket vadásztam.
- 25 dkg Bakony sovány tehéntúró,
- Fekete olajbogyó konzerv (görög, 300g, töltősúly 120g),
Itthon pedig volt:
- egy fej lilahagyma,
- 12%-os frissföl,
- rozskenyér,
- só, bors, őrölt kömény.
A túrót félbe elvágtam, így 12 dkg került egy kisebb keverő tálba, ment utána a 12 dkg olajbogyó, az apróra vágott hagyma, a fűszerek, na és 2 dl tejföl. Jól összekutyultam, és a mérlegre pillantva azt vettem észre, hogy 55 dkg cucc áll a rendelkezésemre. Jó kis vacsora, nem ment le az egész. Elraktam holnapra, biztos finom lesz, ha még jobban összeérnek az ízek.
Kalóriában:
12 dkg fekete olajbogyó | 197 Kcal |
12 dkg sovány túró | 113 Kcal |
268 Kcal | |
5 dkg rozskenyér | 90 Kcal |
Összesen | 668 Kcal |
Elfogyasztott fél adag: 289 Kcal + 90 Kcal (kenyér) = 379 Kcal
Utolsó kommentek