Azoknak, akik olvassák az életmódváltásom történetét, talán feltűnt, hogy az étrend táblázatomban sűrűn szerepel (naponta 1-2 alkalommal) a müzli vagy müzli szelet kifejezés. Életmentő, egészséges snack jellegű dolog egy-egy ilyen müzli szelet, segít leküzdeni az édesség után vágyat, és pont elég két étkezés között.

Én a képen látható márkákat fogyasztom (kivétel a csokis, az a családnak van itthon), ezeket a Lidl-ben kapni, egy darab 49 forint, egy 8 darabos doboz 399 jó magyar királyi pénz (esküszöm nem vagyok a cég fizetett reklámembere). Több ízesítésben lehet vásárolni (almás, mogyorós-mandulás, áfonyás, meggyes, csokoládés), és nagyon finomak. Melóhelyen egy nyolcas csomag jó esetben (amikor sikerül mindig időben étkezni) kitart 7-8 munkanapig.

Most akkor jöjjenek a konkrétumok (almás):

Alma ízű  müzliszelet édesítőszerrel (malatittal) és szárított almával -  hozzáadott cukrot nem tartalmaz.

Összetevők: malatitszirup, pirított gabonapehely (26,9%) (zabpehely, búzapehely), szárított almakockák (9,9%), extradurált gabonafélék (búzaliszt, rizsliszt, kukoricalisz és malátaliszt, só), hidrogénezett kókuszzsír, kókuszpehely, gabonapehely, étkezési sav: citromsav, aroma, emulgálószer: E472c. Nyomokban tejet, tojást, szóját, mogyorót és mást csonthéjas gyümölcsöket, mandulát, zellert, földimogyorót, mustárt, szezámot és kén-dioxidot tartalmazhat. Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet!

1 szelet / 25g
Energia: 100 Kcal
Fehérje: 1,5g
Szénhidrát: 17,8 g ebből cukor (nem hozzáadott) 2,1 g amelyből malatit 4,6 g
Zsír: 2,8 g amelyből telített zsírsavak: 2,4 g
Élelmi rost: 1,5 g
Nátrium 0,1 g

Szerző: Horasz  2009.03.16. 09:00 Szólj hozzá!

Címkék: életmód gyakorlat kalória müzli szelet

A bejegyzés trackback címe:

https://eletmodvaltas.blog.hu/api/trackback/id/tr271001874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása